Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «ΜΗΤΕΡΑ», ως … σεξιστική στερεοτυπία !!!

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «ΜΗΤΕΡΑ», ως … σεξιστική στερεοτυπία !!!



Συλλογική παραφροσύνη… από το κακό στο χειρότερο!

Μετά την απαξίωση του πατρικού ρόλου, σειρά έχουν οι μητέρες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποδεικνύει την υποβολή αποφάσεως 12267, δια της οποίας, μεταξύ άλλων, συνιστάται να καταπολεμηθεί ως σεξιστική στερεοτυπία (!) η χρήση του όρου «μητέρα». Συνιστάται, λοιπόν, η παράκαμψη της χρήσεως της έννοιας αυτής, ως ανασταλτικής της «ισότητος των φύλων». Έτσι, αξιολογείται ο ρόλος της μητέρας ως παθητική λειτουργία.

Ιδιαιτέρως «προοδευμένη» επ’ αυτού, προκύπτει η Ελβετία. Σύμφωνα με νέα οδηγία περί της υπηρεσιακώς ενδεικνυόμενης γλώσσας, εμπίπτει η χρήση των εννοιών «πατέρας» και «μητέρα» στην κατηγορία των καλουμένων «εννοιών διακρίσεων»· συνεπώς, τα παιδιά δεν θα μπορούν επισήμως να έχουν πατέρα και μητέρα, αλλά «γονεϊκά μέρη» ή «α΄ και β΄ γονικό» ως γονείς. «Η οδηγία είναι υποχρεωτική, προκειμένου περί υπηρεσιακών δημοσιευμάτων και εγγράφων», εξήγησε η Isabel Kamber, υποδιευθύντρια του Γερμανικού τομέα της Κεντρικής Γλωσσικής Υπηρεσίας της ομοσπονδιακής καγκελαρίας της Ελβετίας.

Τοιουτοτρόπως, ευθυγραμμίζονται οι πολιτικοί ιθύνοντες της Βέρνης προς την γραμμή της κατ
᾿ εφαρμογήν της ισότητος των φύλων υποβολής αποφάσεως 12267 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η συγκεκριμένη υποβολή, θα είναι και ευνοϊκή προς τη διεκδίκηση γονεϊκότητος από ομοφυλόφιλα ζευγάρια· οπότε, κάποιο παιδί με «κοινωνικούς γονείς» δύο λεσβίες γυνακες, δεν θα είχε πλέον (όπως τώρα) μία μητέρα και μία θετή μητέρα, αλλά δύο «γονεϊκά μέρη»: γονεϊκό μέρος 1 και γονεϊκό μέρος 2.

Θ
α είναι, όμως, αναγκαίως και συνεπές προς την ως άνω γραμμή, να αλλάξει και ο παππούς σε προγονέα 1, η γιαγιά σε προγονέα 2 ή ακόμη καλύτερα, σε προγονεϊκό μέρος 1.1, προγονεϊκό μέρος 1.2, καθώς και προγονεϊκό μέρος 2.1 και προγονεϊκό μέρος 2.2 …

Θα διερωτ
άτο κανείς ευλόγως· τι είδους σκληρά φάρμακα παίρνουν εκεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.